„Život nam donese taman onoliko koliko možemo podnijeti, a na nama je da to podnesemo uzdignute glave.“, izjavljuje Lea Brezar u predgovoru nove zbirke poezije „Sve dođe na svoje“.

Promocija nove zbirke poezije književnice i poduzetnice Lee Brezar održana je u srijedu, 5. lipnja, u zagrebačkom boutiqueu vinske kulture Pupitres. U dobrom društvu najbližih, dragih prijatelja, suradnika i čitatelja, održala se proslava poezije koja nas uči da u životu uvijek „Sve dođe na svoje“. Pozija je čitana uz pratnju gitaristice Divne Šimatović.

„Sretna sam i ponosna što je Lea trećom zbirkom poezije pokazala kako poeziju shvaća vrlo ozbiljno, kao svoj životni poziv, a svoju strast prema njoj njeguje usprkos svojim brojnim zaduženjima. Promocija je održana u pravo vrijeme – na rođendan velikog pjesnika Lorce, što ima svoju simboliku, i na pravom mjestu – atmosfera je bila intimna, uz drage ljude, vino i glazbu.“, izjavila je Alis Marić, blogerica i influencerica koja stoji iza portala Čitaj knjigu, i opisala ugođaj u kojem su uživali gosti.

Lea Brezar piše poeziju promjene – poeziju koja potiče na osobni razvoj, koja hrabri, koja inspirira. „Svakome od nas dani su darovi kojima možemo podnijeti i najteže breme. Nadam se da ćete čitajući ovi pjesme prepoznati one svoje.“, navodi Lea, ističući tako temeljnu poruku koju želi prenijeti čitatelju. Svojim stihovima vas izaziva da postanete najbolja verzija sebe: „Duša raste samo kroz mrak, preobrazbu“, piše Lea.

„Kod Lee Brezar nema osjećaja uzaludnosti, poniranja u potištenost i opisivanja spirale negativnih emocija, ma koliko inspirativne bile asocijacije koje bi se u njoj mogle pronaći ili stvoriti. Ljutnja i razočaranost potiču na akciju i na jačanje vlastite odlučnosti u kojoj nema mjesta samosažaljenju i poraženosti“, iz pogovora Sandre Pocrnić Mlakar, urednice i vlasnice izdavačke kuće Beletra.