Obrazovanje smatram životnim poduhvatom. Ono se ne odnosi samo na formalno obrazovanje već i na osobni rast i razvoj stoga se ne prestajem usavršavati na tom polju.

Trenutno sam aktivna:

Prije svega
poduzetnica

U poduzetničke vode smo se odvažili zaveslati prije dvadeset godina. Od tada do danas okušali smo se u raznim projektima što mi je osiguralo veliko poslovno iskustvo u vođenju tvrtke, projekata i ljudi. Funkciju direktorice Dhar medie obnašala sam dugih dvanaest godina, te se u čestdesetima odvažila na potpunu promjenu struke i trenutno sam aktivna na polju obrazovanja i savjetovanja. Praktičarka sam Pozitivne psihologije i Mindfulnessa, prema Life Navigation programu odobrenim od APA. Članica sam Britanskog društva psihologa od 2022.

Nakon 20 uspješnih godina poduzetništva, naučila sam da temelj za uspjeh jedne kompanije leži u timu i ljudima te odnosima.

Baš iz tog razloga već niz godina predano radim na promociji organizacijske kulture i vođenja temeljenih na načelima dharme – svrhe.

Svi projekti na kojima radim utemeljeni su na kulturi promjene koja prije svega kreće od pojedinca. Vjerujem da nam je svima dana mogućnost izbora koja će pomoći u oblikovanju našeg svijeta pa time i društva u cjelini.

Moj doprinos tome na profesionalnom planu je činjenica da je Dhar media, agencija kojoj smo vlasnici suprug i ja, izdavač magazina BRENDfulness – posvećenog organizacijskoj kulturi i vođenju.

Suradnica sam u stručnom časopisu Essentia koji izdaje Aromavita – Institut za Aromaterapiju, gdje objavljujem stručne članke na temu vođenja po Brendfulness metodi.

Od 2019. suosnivačica sam EPOHE, privatne gimnazije i osnovne škole koja svoj način rada temelji na waldorfskoj metodologiji.

Kako bismo mijenjali sustav, potrebno je graditi ga iz temelja te sam motivirana time osmislila program za radionice Emocionalnog odgoja koje se u školi Epoha održavaju u sklopu satova razredne zajednice u svim razredima, jer smatram da je to područje uvelike zapostavljeno u obrazovnom sustavu. Istoimene radionice održavam i u državnim školama.

Od 2023. pokrećem eudkacije Emocionalnog odgoja za učitelje, nastavnike, ravnatelje i stručne suradnike.

Autorica sam 13 knjiga na temu pozitivne psihologije, više detalja na mojem web shopu.

Autentičnost, integritet, istina i svrha

Ukoliko me poznajete znat ćete da su integritet, autentičnost i istina važne vrijednosti koje nosim kroz život.

Moje putovanje na osobnim promjenama počelo je prije dvadeset godina, tik pred trebutak kad smo se odvažili i krenuli u poduzetništvo. Kad govorim o tome što me najviše promijenilo i suočilo sa strahom – bio je to upravo taj poduzetnički korak. Krojiti život i životne uvjete prema svojim pravilima velika je sloboda. Kretati se putem vlastitog ostvarenja za mene je jedini ispravni put.

Na temeljima svrhe gradila sam sebe, svoj posao i život. Na tu temu sam pozivani govornik te rado surađujem sa tvrtkama i institucijama. Predavanja za škole održavam bez naknade.

Od 2022. sam aktivna u području savjetovanja u vođenju i organizacijskoj kulturi svrhe prema Brendfulness metodi i osobnim promjenama te sam za sva pitanja dostupna na mail: savjetovanje@idejapokrecesve.hr.

Književnost je ljubav

Osim poduzetničkog rada aktivna sam u književnosti kao samoizdavač od 2014. godine.
Svoje je životno i poslovno iskustvo pretočila u 13 knjiga utemeljenih na pozitivnoj psihologiji koju ispreplićem kroz žanrove u kojima stvaram: slikovnica, zbirke pjesama, priručnici i romani.

#odapoeziji

Autorica sam projekta #odapoeziji – poezije na tramvajskim stajalištima koja se održava već šest godine za redom u Zagrebu kako bi inspirirala slučajne i namjerne prolaznike svojim afirmativnim stihovima. 2022. #odapoeziji po prvi puta organizirana je i u Otočcu s udrugom Kubs Baštinica.