Izvan okvira, 2019

Deset godina kasnije (riječ autorice)

Pred vama se nalazi knjiga u svom trećem izdanju. Danas, deset godina nakon osnutka naše tvrtke, svjedočimo dobrim promjenama. Uz pomoć dharmičkih vrijednosti koje smo svakodnevno provodili u svom radu, doveli smo Dhar mediu među 100 vodećih agencija u Hrvatskoj. Od samog početka osnivanja kompanije do danas, s nama rastu isti ljudi. Tko jednom dođe u naš kolektiv, postaje njegovim dragocjenim dijelom uz samo jedan uvjet – važnost preuzimanja odgovornosti.

Preuzeti odgovornost za osobni razvoj, odgovorno postupanje u izvršavanju zadataka i hrabro preuzimanje rizika, nužno je za rast svakog pojedinca, a time i tvrtke.

U ovih deset godina nismo se služili metodama sankcioniranja pojedinaca i pogrešaka jer one za naš kolektiv nisu potrebne baš zbog važnosti preuzimanja odgovornosti. Oni koji su zakoračili s nama u desetu godinu, pokazali su da to mogu i da su spremni na promjene.

Dharmički menadžment jest promjena – u punom smislu riječi.

On je motor jedne organizacije kojeg podmazuje ljubav prema kolektivu, poslu koji obavljamo i posvećenost akciji koju izvršavamo. Ta promjena može živjeti u svakoj organizaciji pa i onoj koja broji više od deset zaposlenika jer se svaki sustav dijeli na odjele, odjeli na timove, a timovi na pojedince.
Ukoliko odlučimo biti pokretač tih promjena, pokažimo to svojim primjerom. U poslovnom svijetu nema glume. Bilance vaših završnih izvještaja reći će svoje. Ukoliko predugo stojite na mjestu, ne znajući kako naći pravu formulu za vaš razvoj, ili sustavno padate, vjerojatno trebate preispitati vrijednosti svoje kompanije i svog vlastitog sustava. Vrijeme je da prestanete s izgovorima i zakoračite u novu eru uspješnog vođenja, jer se vođenje može naučiti.

Dharmički menadžment ima svoje primjenjive metode, a na vama je da ih sa svojim timom savladate.

No, ne zaboravite pritom da je prvi korak ipak vaš, krenite od sebe. Budite promjena, motivator, budite strpljivi, učite o sebi promatrajući druge i posao. Savladajte najvažnije – prekinite začarani krug obrazaca koji u vaš život dovode uvijek iste lekcije. Naučite! Otvorite oči i srce, postavite se kao oslonac i naučite se davati drugima.

Povrat te investicije višestruk je – rast i uspješnost sretnog i zadovoljnog zaposlenika i tvrtke ne mogu se izmjeriti brojkama ali mogu pobjedama u bitkama s poslovnom olujom. Dharmički menadžment je most, napravite prvi korak.

Savjetovanje o dharmičkom umijeću vođenja provodim individualno i grupno. Za sva pitanja slobodno mi se obratite mailom:

lea@dhar-media.hr