Svaki put kad pišem knjigu zamišljam kako se zaista obraćam svakom čitatelji ponaosob. Ne dociram, govorim o svojim iskustvima. Iskušala sam sve kombinacije o kojima pišem ( one u priručnicima) i bila u svim tim cipelama. Razumijem svaku bol i patnju. Znam što znači biti izgubljen i osamljen. Znam što je razočarenje i što je beznadežnost. Rekoh, bila sam tamo.

I baš zato što sam bila svaka je moja riječ duboka i izvire iz želje da se poistovjeti s čitateljem i da se u njoj prepozna. Stoga kad završim knjigu, otvorim vrata prema mnogim srcima i nadam se da ću vam pružiti utjehu.

Istinski vjerujem da smo krojači svoje sreće.

 

Svaki dan i svaki sat. Pa i onda kada nam se čini da nemamo nikakvog izbora, uvijek imamo onaj jedan – pustiti što mijenjati ne možeš i zamisliti se nad time da li ta naša briga vrijedi našeg vremena.
Koliko smo se puta našli u situaciji da se posvadimo s dragom osobom radi gluposti, iz koje se rodi golema rasprava koja se temelji na našim i njihovim bolima koje nismo zaliječili pa ih uz tu glupost sve lijepo izvadimo na stol. I onda prođe dan, dva u nerazgovaranju, prođe tjedan u zamijeranju, mjesec u frustraciji i godine u ljutnji… Godine se pretvore u razvode, raskide, bježanja…

I onda se pitamo, zašto meni i kako? I kada krenemo tražiti uzroke, nalazimo previše onih stvari o kojima ne volimo razgovarati. Često odustajemo, jer boli i sama pomisao na njih, a na kraju lakše je pobjeći… Ali u svemu tome postoji jedan problem – a to je što u tom bijegu od sebe, raste balon praznine koji smo trebali ispuniti onim čime smo blagoslovljeni.

Onom svrhom s kojom smo došli na svijet.

Onim zajedničkim nazivnikom sa svime što nas okružuje.

Onime što ne vidimo jer smo se toliko daleko sklonili od sebe… Onim što samo mi nosimo u sebi, a pritom mislim na kombinaciju karaktera i osobina koje mogu oplemeniti živote svih koji nas okružuju, a prvenstveno naše.
Baš o tome sam govorila u svojoj novoj knjizi “Reci čega se bojiš i ostvari se”… I nadam se da ćete se čitajući ju, zaista manje plašiti sebe i života koji vam je dan, a više prepoznati ono za čime svi žudimo – prepoznati svoju svrhu.

Slobodno zavirite u njen sadržaj da vidite što vas čeka. Knjiga izlazi u rujnu.