I ove sam godine imala svoj prostor na Interliberu. Mnogi od vas su bili i potražili me na mom prostoru u paviljonu 6, tik uz Čitaj knjigu, a gdje drugo, zar ne? Interliber donosi novitete, predstavljaju se novi naslovi, organiziraju druženja s autorima koji rado potpisuju knjige. I naš je prostor disao istim ritmom, iako sam ipak i ove godine napravila iskorak, organizirala sam jedno druženje za sve one koje zanima plasman knjige na strana tržišta.

Dovela sam na Interliber svog agenta Kurta Wilkesmanna i razgovarala s njim o tom putovanju.

Video koji je za nas snimila Brend kultura (inače stručni magazin pod izdavačkom kupolom naše agencije) možete vidjeti ovdje. Intervju je vodila moja prijateljica i kolegica, ujedno i glavna urednica magazina Brend kultura, Josipa Celinić.

Crtice o samoizdavaštvu

I na kraju, a zapravo na početku svake knjige stoji izbor o tome da li ćete ju objaviti sami ili ćete tražiti izdavača. Ukoliko imate imalo poduzetničkog duha preporučam tu avanturu, a priču o samoizdavaštvu mogli ste čuti i na Interliberu. To je ono što radim već četiri godine i ono u čemu sigurnim korakom i naprijed uspijevam iz dana u dan. U tridesetominutnom predstavljanju otkrila sam korake koji su nužni za dobar plasman knjige i ovdje ću spomenuti onaj prvi, a to je: imati urednika. S dobrim urednikom napravili ste pola posla i možete biti sigurni da će vam dati vjetar u leđa.

Druga stvar bez koje ne izlazite na tržište je odabir kanala prodaje, zatim promocija i važnost komunikacije s medijima o istoj. Više na tu temu naći ćete u Brend kulturi na ovom linku.

Najbolji sajamski nastup

I za kraj, reći ću da je ovo za mene do sad bio najbolji sajamski nastup. Četiri godine rada na promociji knjiga, druženje s čitataljima, pokoji zagrljaj, potpisivanje knjiga i svaki dan na svom prostoru meni su napunili srce.

Svi koji su me potražili stigli su radi poezije te sam opet zaključila – poezija se čita, moja poezija se čita.

Osamdeset zbirki pjesama, a sve ukupno dvjesto knjiga koje su našle svoja čitateljska srca. Hvala vam na tome!

A razgovor za Brend kulturu možete vidjeti u donjem videu. 🙂

Čitamo se!

Lea