Nakon četiri godine vođenja projekta pod licencom naše agencije, Superbrands Slovenija ima svoje novo lice. Kompanija kojoj smo doslovno prepustili te izazove i predali joj kompletni know how dolazi iz Slovenije i vodi je moj dragi kolega Boško Praštalo (Sellution, Superbrands Slovenija) krenut će u poslovnu godinu s ogromnom dodatnom vrijednošću. A mi u miru da smo jedan od naših važnih projekata prepustili u sigurne ruke.

Što želim reći?

Primijetila sam da ljudi rijetko dijele otvorene informacije o poslu kojim se bave, pa i o planovima jer su oprezni, da im netko ne uzme ideju, načetu priču, iskopira dijelove… Pušemo na hladno i okrećemo se oko sebe da vidimo tko nam je iza leđa i pritom zaboravljamo da upravo to što činimo govori o nama. O tome koliko smo nepovjerljivi i koliko se bojimo. I onda se sjetim kako sam prije par godina doživjela da djelatnik koji je odlazio iz naše tvrtke doslovno kopira projekt i predstavi ga medijima kao da je revolucionaran i sasvim nov – pod drugim imenom.

I razmišljam, kao što sam razmišljala i onda – možeš mi ukrasti projekt, možeš kopirati vizual, slogan – s v e – ali ono što nitko ne može, ne može nam uzeti energiju i posvećenost kojom nešto obavljamo. Može stati na naš put, ali ne može ići istim koracima. Ne može porušiti mostove koje ste gradili i pokvariti dojam koji ste ostavili.

I u tom duhu započinjem ovaj blog. U petak smo službeno predali licencu Superbrands Slovenija – potpuno bez naknade našem kolegi kako bismo otvorili vrata – i njemu i nama. I sa zadovoljstvom se okrećem u smjeru novoga, jer je novo baš prošli tjedan doletjelo u naš inbox. Projekt koji smo prepustili trebao je novo lice, partnera u zemlji u kojoj se događa, jer mu to daje krila. Naš je ured dovoljno velik da upravlja još jednom zemljom, no netko u Sloveniji ima bolji pregled tržišta, može brzo reagirati i u rukavu ima pregršt kontakata koje može u svakom trenutuku potegnuti – ako zatrebaju. Ta je osoba prava osoba za taj posao i naše je prepuštanje licence bilo logičan sljedeći korak. I ono što je najvažnije – želimo biti na raspolaganju. Uvođenje u posao i njegovo preuzimanje traži neku vrstu mentorstva i mi je rado dajemo. Sve svoje male poslovne trikove radi kojih su projekti uspješno odrađeni, korake koji su sigurni ili pak s malo rizika, usmjeravanje, planiranje, promišljanje, jer to je naš način. To je u suštini dharmički menadžment – djelovanje za svačije dobro.

A Život, on vraća stostruko.

Vjerujte mi, uskoro ću pojasniti kakve se to promjene događaju kad otpustite i prepustite darivanjem. Našem kolektivu danas je to sasvim jasno, a bit će i vama kad objavim jedan datum u studenom. Za sad ćemo to ostaviti po strani. 🙂

Želim vam dobar poslovni tjedan, s mislima

davanje je uvijek dobivanje

iliti prava formula za uspjeh.