Najavljujem: Kampanja #odapoeziji na City light plakatima u Zagrebu

Autorski projekt poduzentice, spisateljice i pjesnikinje Lee Brezar, čija je zbirka pjesama Oda godinama, za samo šest mjeseci rasprodana.

Što to dotakne čitatelje, a nalazi se u ovim pjesmama?

Autorica sam knjige, zbirke pjesama ”Oda godinama” koja je otisnuta 2015. i predstavljena na Interliberu. Do danas naklada je prodana (osim nekoliko primjeraka kod izdavača) i otisnuto je II. izdanje. Kako zbirka ima posebnu vrijednost čitateljima tako bih iskoristila priliku i citirala Alis Marić, vlasnicu bloga Čitaj knjigu, koja je za drugo izdanje ”Ode godinama” napisala predgovor:

Leina zbirka pjesama “Oda godinama” me oduševila na prvu – pružila mi je onaj osjećaj kao kada se zaljubite na prvi pogled. Njezine pjesme su ujedno i zbirka prekrasnih i jakih misli bez kojih više ne mogu proživjeti niti jedan dan. Pravi su melem za svaki trenutak slabosti, sreće, tuge, brige ili nedoumice. I ona sama kaže da su joj pjesme obojali razni trenuci, nekad tužni, nekad sretniji – priznaje da je bilježila samo one najsnažnije i doista svatko može, ako otvori svoje srce, u njima prepoznati sebe. I bez obzira što su stihovi i strofe autobiografske i osobne, one su toliko pjesnički i stvarno proživljene i smišljene – u stihove i poeziju pretvorene, da mogu biti stvarni dio svačijeg života. „Oda godinama” je pravi mali knjiški dragulj i idealan poklon za sve ljude koji zauzimaju posebno mjesto u vašem srcu, za one koji su vam dragi… ali, prvo ga poklonite – samome sebi.”

 

Social za web

#odapoeziji je projekt kojim bi se promovirala i oživjela kultura čitanja poezije, osvijestilo njeno razumijevanje jer je poezija najkraći put do nečijeg srca (ova iz Ode godinama sigurno jest.:) ).

Danas, kada u svijetu nedostaje razumijevanja i empatije za tuđe živote, a s time i pozitivnog gledanja na životne situacije, zbirka pjesama Oda godinama pruža jednu značajnu dozu topline, ljubavi i pozitive.  Tako sam zamislila da grad osvježim s pozitivnim stihovima iz zbirke pjesama postavljenih na City light pozicijama Zagreb plakata, u gradu Zagrebu.

Kampanja za promociju čitanja poezije koju pokrećem nastavlja se promocijama zbirke pjesama u Algoritam Mozaik knjižarama u gradovima diljem Hrvatske. A i na poziv svakoga od vas. 🙂

A kako ništa ne može bez društvenih mreža, naći ćete ju i tamo. <3

Vidimo-se-na-glavnom