#odapoeziji

KULTURNA INSTALACIJA: Afirmativne pjesme autorice Lee Brezar ponovo na City light plakatima Zagreb plakata u Zagrebu od 8. do 22. lipnja

#odapoeziji autorski je projekt poduzetnice, spisateljice i pjesnikinje Lee Brezar, koji će već drugu godinu za redom krasiti ulice Grada Zagreba četrnaest dana


#odapoeziji projekt je kojim se promovira kultura čitanja poezije, a kako sama autorica kaže da je poezija najkraći put do nečijeg srca, nada se da će i ove godine kampanja biti zapažena.
U svijetu u kojem se sve prodaje i malo što poklanja, ovim projektom autorica pokazuje kako je malo dovoljno da bi se nekoga usrećilo, pa gradu poklanja sedam pjesama na pet lokacija koje pjevaju o ljubavi, promjeni, prilikama, radosti, nesebičnosti i slobodi, s nadom da će njena poezija zaista doći do nekih srca i potaknuti ih na promjenu.

 

“Naravno da ova kampanja ima dvojak cilj; samu promociju poezije, te onaj drugi, poziv na promišljanje i promjene načina življenja, mišljenja i poimanja sebe. Svojom afirmativnom poezijom, njenim stihovima: “I pritisni ju čvrsto uz grudi. Mijenjaj se, ohrabri, usudi!” ili “Samo se ljubiti mora, samo to smisla ima jer nemamo kud iz kože, unatoč svemu i svima.”, pokušavam ukazati na vlastite izbore koji su uvijek u našim rukama te na kojima počiva sreća. “Promišljanje o vlastitim postupcima i mijenjanje onih koji nam ne koriste nas oslobađa. Ako to ne činimo, ostajemo u svojoj sebičnosti, začarani vlastitim “Ja, meni, moje”.

 

“…Stresi me ako postanem osorna,

Goropadna i prodorna

Dok krčim samo svoj put,

Ako to dozvolim – stjeraj me u kut.”

 

Lokacije na kojima možete naći pjesme na city lights plakatima su:

  • Vukovarska,
  • Savska – Koturaška,
  • Dubrava okretište tramvaja,
  • Heinzelova – Martićeva,
  • Medvešćak – Grškovićeva.

Projekt #odapoeziji podržava i Čitaj knjigu te Zdrava krava koji će u vrijeme objave na lokacijama u gradu svakodnevno prenositi autoričinu poeziju.