#odapoeziji

Afirmativne pjesme autorice Lee Brezar na City light plakatima u Zagrebu od 09.06.2016.

#odapoeziji autorski je projekt poduzetnice, spisateljice i pjesnikinje Lee Brezar, čija je zbirka pjesama Oda godinama za samo šest mjeseci rasprodana.

 

Što je to dotaknulo čitatelje, a nalazi se u ovim pjesmama?

Lea Brezar je autorica knjige, zbirke pjesama ”Oda godinama” koja je otisnuta 2015. i predstavljena na Interliberu. Do danas je naklada rasprodana i otisnuto je II. izdanje, što je, potvrdit će vam u književnim krugovima, za poeziju zaista značajno. (Knjižnice u Hrvatskoj godišnje otkupe svega pet knjiga poezije!)

Zbirka ”Oda godinama” ima posebnu vrijednost za čitatelje što je dokazala i njena popularnost na najčitanijem književnom blogu ”Čitaj knjigu”, blogerice Alis Marić, koja je za drugo izdanje ”Ode godinama” napisala predgovor:

Leina zbirka pjesama “Oda godinama” me oduševila na prvu – pružila mi je onaj osjećaj kao kada se zaljubite na prvi pogled. Njezine pjesme su ujedno i zbirka prekrasnih i jakih misli bez kojih više ne mogu proživjeti niti jedan dan. Pravi su melem za svaki trenutak slabosti, sreće, tuge, brige ili nedoumice. I ona sama kaže da su joj pjesme obojali razni trenuci, nekad tužni, nekad sretniji – priznaje da je bilježila samo one najsnažnije i doista svatko može, ako otvori svoje srce, u njima prepoznati

sebe. I bez obzira što su stihovi i strofe autobiografske i osobne, one su toliko pjesnički i stvarno proživljene i smišljene – u stihove i poeziju pretvorene, da mogu biti stvarni dio svačijeg života. „Oda godinama” je pravi mali knjiški dragulj i idealan poklon za sve ljude koji zauzimaju posebno mjesto u vašem srcu, za one koji su vam dragi… ali, prvo ga poklonite – samome sebi.”

#odapoeziji je projekt kojim se promovira kultura čitanja poezije, osvještava njeno razumijevanje i demistificira uvriježena ideja “poeziju se ne razumije”.  Sama autorica kaže da je poezija najkraći put do nečijeg srca – što je slogan ove kampanje. (Ova iz Ode godinama sigurno jest.:) ).

Danas, kada u svijetu nedostaje razumijevanja i empatije za tuđe živote, a s time i pozitivnog gledanja na životne situacije, zbirka pjesama Oda godinama pruža jednu značajnu dozu topline, ljubavi i pozitive. Tako sam zamislila osvježiti grad pozitivnim stihovima iz zbirke pjesama postavljenih na City light pozicijama Zagreb plakata, u gradu Zagrebu. Sedam lokacija, deset pjesama, četrnaest dana.” – izjavila je autorica projekta Lea Brezar.

 

Lokacije na kojima možete naći pjesme su:

Fallerovo šetalište – Remiza, Jadranski most – Selska, Mažuranićev trg – polazna bus stanica, Okretište Črnomerec, Strossmayerov trg, Trg Kralja Tomislava S – Gl. Kolodvor, Ilica – Republike Austrije