Znati svoju svrhu…

…Znači znati nositi svoje breme i biti pomiren sa životom. Dozvoliti da se dogodi ono što treba jer u nama postoji sve što nam je potrebno za nošenje svake teškoće, nemira i iskustva.

U svakome od nas nalazi se iskra bezvremenosti, mudrost življenja, uporište i mir te ako se odvažite na to putovanje mogli biste zaista na njemu sresti sebe. 

Jučer sam predstavila svoju osmu knjigu u Čakovcu, treći priručnik “Reci čega se bojiš i ostvari se”. Dvorana se napunila u desetk minuta. Čakovčani su, kako kaže ravnateljic knjižnice Ljiljana Križan, navikli na večeri posvećene knjigom – utorkom. Ova je ujedno bila u Mjesecu hrvatske knjige.

Moj drugi dolazak u Čakovec popraćen je punom dvoranom i nasmiješenim licima zainteresiranih slušatelja koji su se u mom izlaganju pronašli na nekoliko razina. Pogotovo u onima koje su prepoznali srcem pa su se grohotom nasmijali.

Volim ljude. Dijelimo iste boli, iste bitke.

Koliko god različiti bili naša su iskustva slična i na sličan način reagiramo na njih. Jučer sam u Čakovcu govorila o tim iskustvima i kao što uvijek radim, prepričavala sam ta svoja “osvještavanja” koja su mi sinoć, a i sutra će biti, bila inspiracija za sat vremena predavanja o vlastitoj svrsi.

Ono što sam rekla na početku izlaganja, jasno je svakome tko se uhvati u koštac s nošenjem vlastita bremena. To je činjenica da na to putovanje  do sebe idete sami i samo sa suputnicima koji se nalaze u vama, s vašim arhetipovima i karakternim osobinama. I još s nečime. S kompasom kojeg poznajemo kao intuiciju i koja će uvijek kad skrenemo s puta glasno alarmirati.

Stoga se nadam da ćete se na to putovanje odvažiti još danas jer kao što rekoh, sve što vam treba već je u vama.

Vjerujte životu, on je ionako samo dobar učitelj.

2018-10-25T07:59:21+00:00

Leave A Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ova stranica koristi kolačiće. Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija (cookies) spremiti na vaše računalo. Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Europske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne. Ok