Zbirka pjesama Oda godinama, doživjela i II.izdanje

Naslovnica drugog izdanjaZbirka pjesama “Oda godinama” – doživjela je drugo izdanje. Kao zahvalu za promociju zbirke pjesama na blogu Čitaj knjigu, Alis Marić zamolila sam da napiše predgovor.

Pjesme inspirirane različitim trenucima nastale su u jednom dahu, svaka od njih pojedinačno uz šetnju po kiši, radi zagrljaja, u tuzi, u sreći, inspirirane odrastanjem, obojane promjenom.

Prošle je godine zbirka pjesama Oda godinama uvrštena u najboljih pet hrvatskih knjiga 2015. prema blogu Čitaj knjigu.

 

Predstavljanje Ode godinama

Predstavlajnje Ode godinama dogodilo se na Interliberu 2015. Vodla ga je učiteljica Aleksandra Belković, učiteljica moje Jane koja danas pohađa II. razred. Aleksandra je lektorilrala prvo izdanje i nakon što ga je uzela u ruke i počela čitati jednostavno je rekla “Ti si jedno čudo.”, a Oda je puštena u svijet.  Imala sam čast biti dio književnosti u sedmom razredu u Waldorfskoj školi, pa sam oplemenila njihove bilježnice sa nekoliko pjesama o Jeseni, koju obožavam.

Drugo izdanje ove zbirke, dogodilo se samo pet mjeseci kasnije, a s njime i novih 40 pjesama.

Recenzije

“Ima nečega u gore navedenim stihovima što ovu zbirku čini savršenim albumom osjećanja koja su, ma koliko suprotstavljena bila, ipak dio našeg unutarnjeg kompasa. Iz autoričinog rada izviruje utisak da je ljubav sav njen život ili još važnije – da uspijeva pronaći ljubav u svemu što njen život jeste.” Ismar Krdžalić

Odu godinama recenzirao je književnik Ismar Krdžalić na svom Facebook profilu, a objavljena je i na blogu Čitaj knjigu. Pročitajte je ovdje u cijelosti.

Knjgu možete kupiti u knjižarama Algoritma, Profila i Mozaika (Zagreb, Rijeka, Varaždin, Split) te na Superknjižari, ili je naručiti ovdje.

2016-05-14T08:01:30+00:00

Leave A Comment

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Ova stranica koristi kolačiće. Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija (cookies) spremiti na vaše računalo. Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Europske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne. Ok