Strah vs. ljubav. Što pobjeđuje?

Zar nije suludo gledati u strah i ne učiniti ništa, pitam ja vas? Koliko smo ga puta prepoznali, ne u mraku, na danjoj svijetlosti? U prikrajku pored nas, na stolici uz našu – uredsku, kuhinjsku? Kada smo se trebali izboriti za sebe ili za početak zagledati u sebe.

Strah. Jasno je da postoji. U svima nama. Pitanje je koliko smo ga svjesni. I još važnije, što ćemo učiniti s njime? Kako ćemo se boriti? Hožemo li ponjeti malj, pa udarati da ga ugušimo, a s njime i svakoga tko je blizu ili ćemo ga pokušati osvijestiti, prepoznati, povući ispred sebe i reći mu: “Sjaši. nisam ja ta(j).”

Hoćemo li, kao moja prijateljica, vječno raspredati o tome kako se ne boji, a zapravo u džepu uvijek ima spremno potpitanje koje otkriva tako mnogo. Tako mnogo o njoj i o njenom mračnom prijatelju. I kad zagusti, ona počinje gristi. Gricka potpitanjima, gricka nepovjerenjem, gricka opraznim koracima i ne kuži da se sve to vidi. Da se vidi, što bi rekli “iz aviona”.

I ja se bojim. Ali u svom strahu ne povlačim ljude za kosu, ne grebem u prolazu, ne prijetim. U svom strahu ja se naslonim na nešto sigurno, na nešto što mi može dati utjehu. U svom strahu potražim povjerenje u ljubav, u onu radi koje smo ovdje, u onu zbog koje vjerujem, kako god teško bilo, ja ću ipak pronaći način da se nosim sa svime. U onu koja me nikada nije iznevjerila jer me podučila da budem strpljiva prema sebi, da gledam u svim smjerovima, ali ne prečesto unazad, da se u meni kriju svi odgovori i da je ona najbolje oružje za uklanjanje straha.

Ljubav koja nas može utješiti i uvijek ju možemo naći u sebi. Ona koja nas može obraniti ako se osjećamo napadnutima. Ona koja je spremna uvijek razumjeti, vidjeti više i dati bolje.

Ona koja je ponajprije u nama i tamo je moramo naći.

2017-01-09T20:50:24+00:00

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ova stranica koristi kolačiće. Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija (cookies) spremiti na vaše računalo. Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Europske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne. Ok