Promocija knjige “DA, I?” autorice Lee Brezar

… i kakve veze s time ima Zrinka Posavec, akademska glazbenica i pjevačica?

#jesenjaturneja počinje u Zagrebu

p1020743

”Kulturu povezuju srca koja kucaju za istu namjeru – nadahnuti ljude.”izjavljuje Lea Brezar povodom promocije nove knjige koja će se održati 20.09. u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Njena četvrta knjiga: ”DA,I? – Priručnik za preživljavanje nakon padanja“, knjiga je u kojoj autorica u svom osebujnom stilu, govori o svojim iskustvima oslobađanja od suvišnih strahova i prepreka na životnom putu, između ostalog nadahnjuje i poezijom.

Lea Brezar je nedavno predstavila kampanju #odapoeziji – kulturnu instalaciju (http://leabrezar.com/kulturna-instalacija-odapoeziji/) koja je krajem proljeća osvanula na zagrebačkim tramvajskim i autobusnim stajalištima, a čija je namjera bila nadahnuti slučajne i namjerne prolaznike poezijom. Uspješnost kampanje potvrđuje činjenica da je jedna od pjesama nadahnula akademsku glazbenicu i pjevačica Zrinku Posavec te po njenom završetku ostvarena suradnja ovih dviju umjetnica.

Svoj pjevački put Zrinka Posavec gradila je polako, počevši od folklora, potom kroz klasično obrazovanje i dva fakultetska studija, da bi na koncu našla potpuno novi pravac do kojeg ju je vodilo srce – dugogodišnju želju da na urbani način izvede specifičnu tradicijsku glazbu koju pjeva svojim osebujnim stilom uz veliku emotivnu kreativnost i osobnost u interpretaciji.

 

Promocija knjige “DA, I?”
održat će se u Knjižnici Bogdana Ogrizovića,
20.09. u 19:30 sati,
gdje će Zrinka Posavec  izvesti pjesmu “Zaljubi se u mene”.

 

“S obzirom da i sama pišem poeziju, iznenadili su me stihovi pjesme “Zaljubi se u mene”, na autobusnoj stanici na Mažuranićevom trgu. Dok sam ih čitala, rekla sam sama sebi da ovo moram uglazbiti. Išla sam za srcem i javila se Lei… Lea je dala svoj pristanak da smijem uzeti njezinu pjesmu i napisala  sam glazbu. Neke stvari jednostavno taknu…ova pjesma jedna je od tih stvari.” – izjavila je Zrinka Posavec.

Voditeljica programa je radijska urednica, novinarka i voditeljica Ljiljana Hranilović Meštrić, a gošća na promociji Lana Milčec, urednica medijskih izdanja u agenciji Dhar media ujedno i urednica priručnika “DA,I?”:

“ U knjizi koju je nazvala na interesantan, pomalo iznenađujuć, ali zaista najbolji mogući način; koja u svojem nazivu krije tako jednostavnu i oslobađajuću poruku – DA, I?, prožetom pjesmama za inspiraciju, primjerima iz života i savjetima za borbu za sebe, za slobodu – za život, garantira čitanje u jednom dahu ali i učenje na praktičan način.

“Preživjeti nakon padanja često je izazov, no svakako lakši ako ga prihvatimo otpuštajući dvjema malenim riječima: ”DA, I?”. Te izazove opisala sam u desetak poglavlja: popikavanje, padanje, ne mogu, borba, strah, LJUBAV, ustanite, ustrajte, otpustite i sloboda. Koliko god puta se popiknuli i posrnuli, pali, ogrebli koljena ili nešto treće, misao vodilja koja nam može olakšati mnoge životne okolnosti upravo je sažeta u naslovu knjige: DA, I?” – izjavila je Lea Brezar.

Na koncu ovog priručnika nalaze se pjesme inspiracije kojima autorica nadahnjuje i potiče na promjene te naglašava da sloboda duha leži upravo u tim čarobnim riječima “DA,I?”: “Naoko obične, oslobađajuće riječi od tri slova, u životnoj igri poker asova.”

Jesenja turneja survivorZa sve kupce knjige na promociji u knjižnicama diljem Hrvatske autorica je pripremila iznenađenje u obliku “Survival kita”, paketa s unikatnom torbicom od recikliranog materijala, Melemom i knjigom, kojim poručuje kako je vrijeme da skupimo svoje rasute dijelove, stavimo melem na ranu i idemo dalje svojim putem. p1020469

Lea Brezar je poduzetnica, vlasnica tvrtke Dhar media koja djeluje po principima dharmičkog menadžmenta te je jedna od njegovih najvećih zagovarateljica u Hrvatskoj. Autorica je četiri knjige: Crveni planet (slikovnice za djecu), Oda godinama (zbirka afirmativnih pjesama) i Izvan okvira (praktičnog priručnika za postavljanje temeljnih načela u životu i poslovanju.

 

Fotografije možete skinuti ovdje:

Lea Brezar
Naslovnica knjige
Zrinka Posavec

Galeriju slika možete vidjeti ovdje.

 

 

2016-09-26T10:35:25+00:00

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ova stranica koristi kolačiće. Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija (cookies) spremiti na vaše računalo. Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Europske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne. Ok