#odapoeziji

Najavljujem: Kampanja #odapoeziji na City light plakatima u Zagrebu

Autorski projekt poduzentice, spisateljice i pjesnikinje Lee Brezar, čija je zbirka pjesama Oda godinama, za samo šest mjeseci rasprodana.

Što to dotakne čitatelje, a nalazi se u ovim pjesmama?

Autorica sam knjige, zbirke pjesama ”Oda godinama” koja je otisnuta 2015. i predstavljena na Interliberu. Do danas naklada je prodana (osim nekoliko primjeraka kod izdavača) i otisnuto je II. izdanje. Kako zbirka ima posebnu vrijednost čitateljima tako bih iskoristila priliku i citirala Alis Marić, vlasnicu bloga Čitaj knjigu, koja je za drugo izdanje ”Ode godinama” napisala predgovor:

Leina zbirka pjesama “Oda godinama” me oduševila na prvu – pružila mi je onaj osjećaj kao kada se zaljubite na prvi pogled. Njezine pjesme su ujedno i zbirka prekrasnih i jakih misli bez kojih više ne mogu proživjeti niti jedan dan. Pravi su melem za svaki trenutak slabosti, sreće, tuge, brige ili nedoumice. I ona sama kaže da su joj pjesme obojali razni trenuci, nekad tužni, nekad sretniji – priznaje da je bilježila samo one najsnažnije i doista svatko može, ako otvori svoje srce, u njima prepoznati sebe. I bez obzira što su stihovi i strofe autobiografske i osobne, one su toliko pjesnički i stvarno proživljene i smišljene – u stihove i poeziju pretvorene, da mogu biti stvarni dio svačijeg života. „Oda godinama” je pravi mali knjiški dragulj i idealan poklon za sve ljude koji zauzimaju posebno mjesto u vašem srcu, za one koji su vam dragi… ali, prvo ga poklonite – samome sebi.”

 

Social za web

#odapoeziji je projekt kojim bi se promovirala i oživjela kultura čitanja poezije, osvijestilo njeno razumijevanje jer je poezija najkraći put do nečijeg srca (ova iz Ode godinama sigurno jest.:) ).

Danas, kada u svijetu nedostaje razumijevanja i empatije za tuđe živote, a s time i pozitivnog gledanja na životne situacije, zbirka pjesama Oda godinama pruža jednu značajnu dozu topline, ljubavi i pozitive.  Tako sam zamislila da grad osvježim s pozitivnim stihovima iz zbirke pjesama postavljenih na City light pozicijama Zagreb plakata, u gradu Zagrebu.

Kampanja za promociju čitanja poezije koju pokrećem nastavlja se promocijama zbirke pjesama u Algoritam Mozaik knjižarama u gradovima diljem Hrvatske. A i na poziv svakoga od vas. 🙂

A kako ništa ne može bez društvenih mreža, naći ćete ju i tamo. <3

Vidimo-se-na-glavnom

 

 

2016-05-30T15:00:02+00:00

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ova stranica koristi kolačiće. Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija (cookies) spremiti na vaše računalo. Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Europske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne. Ok