Pjesme na City light plakatima

#odapoeziji

Afirmativne pjesme autorice Lee Brezar na City light plakatima u Zagrebu od 09.06.2016.

#odapoeziji autorski je projekt poduzetnice, spisateljice i pjesnikinje Lee Brezar, čija je zbirka pjesama Oda godinama za samo šest mjeseci rasprodana.

 

Što je to dotaknulo čitatelje, a nalazi se u ovim pjesmama?

Lea Brezar je autorica knjige, zbirke pjesama ”Oda godinama” koja je otisnuta 2015. i predstavljena na Interliberu. Do danas je naklada rasprodana i otisnuto je II. izdanje, što je, potvrdit će vam u književnim krugovima, za poeziju zaista značajno. (Knjižnice u Hrvatskoj godišnje otkupe svega pet knjiga poezije!)

Zbirka ”Oda godinama” ima posebnu vrijednost za čitatelje što je dokazala i njena popularnost na najčitanijem književnom blogu ”Čitaj knjigu”, blogerice Alis Marić, koja je za drugo izdanje ”Ode godinama” napisala predgovor:

Leina zbirka pjesama “Oda godinama” me oduševila na prvu – pružila mi je onaj osjećaj kao kada se zaljubite na prvi pogled. Njezine pjesme su ujedno i zbirka prekrasnih i jakih misli bez kojih više ne mogu proživjeti niti jedan dan. Pravi su melem za svaki trenutak slabosti, sreće, tuge, brige ili nedoumice. I ona sama kaže da su joj pjesme obojali razni trenuci, nekad tužni, nekad sretniji – priznaje da je bilježila samo one najsnažnije i doista svatko može, ako otvori svoje srce, u njima prepoznati

sebe. I bez obzira što su stihovi i strofe autobiografske i osobne, one su toliko pjesnički i stvarno proživljene i smišljene – u stihove i poeziju pretvorene, da mogu biti stvarni dio svačijeg života. „Oda godinama” je pravi mali knjiški dragulj i idealan poklon za sve ljude koji zauzimaju posebno mjesto u vašem srcu, za one koji su vam dragi… ali, prvo ga poklonite – samome sebi.”

#odapoeziji je projekt kojim se promovira kultura čitanja poezije, osvještava njeno razumijevanje i demistificira uvriježena ideja “poeziju se ne razumije”.  Sama autorica kaže da je poezija najkraći put do nečijeg srca – što je slogan ove kampanje. (Ova iz Ode godinama sigurno jest.:) ).

Danas, kada u svijetu nedostaje razumijevanja i empatije za tuđe živote, a s time i pozitivnog gledanja na životne situacije, zbirka pjesama Oda godinama pruža jednu značajnu dozu topline, ljubavi i pozitive. Tako sam zamislila osvježiti grad pozitivnim stihovima iz zbirke pjesama postavljenih na City light pozicijama Zagreb plakata, u gradu Zagrebu. Sedam lokacija, deset pjesama, četrnaest dana.” – izjavila je autorica projekta Lea Brezar.

 

Lokacije na kojima možete naći pjesme su:

Fallerovo šetalište – Remiza, Jadranski most – Selska, Mažuranićev trg – polazna bus stanica, Okretište Črnomerec, Strossmayerov trg, Trg Kralja Tomislava S – Gl. Kolodvor, Ilica – Republike Austrije

 

 

 

 

 

2016-06-09T14:29:38+00:00

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ova stranica koristi kolačiće. Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija (cookies) spremiti na vaše računalo. Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Europske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne. Ok