KULTURNA INSTALACIJA #odapoeziji

KULTURNA INSTALACIJA: Afirmativne pjesme autorice Lee Brezar na City light plakatima u Zagrebu od 09.06.2016.

Može li kampanja #odapoeziji pokrenuti zagrepčane na čitanje poezije? U vjeri da može autorica instalacija #odapeziji, Lea Brezar, na pozicijama City lights Zagreb plakata u Gradu Zagrebu osvježila grad svojim afirmativnim i motivirajućim pjesmama.

Možete ih naći na sedam lokacija u  Zagrebu u trajanju od 14 dana (Fallerovo šetalište – Remiza, Ilica – Trg republike Austrije, Jadranski most – Selska, Mažuranićev trg – polazna bus stanica, Okretište Črnomerec, Strossmayerov trg, Trg Kralja Tomislava S – Gl. Kolodvor) ili ih pogledati u videu.

Kampanja je započela na Glavnom kolodvoru, 09.06. u 10 h, gdje je autorica ispred plakata s pjesmom ”Volim te” postavila stolicu za čitanje poezije te pozivala prolaznike na čitanje. Za ovu prigodu, istrgnula je stotinjak pjesama iz svoje zbirke ”Oda godinama” i uz poruku ”Želim Vam pokloniti pjesmu!” darivala ih prolaznicima i šetačima na Trgu kralja Tomislava.

#odapoeziji je autorski projekt kojim se promovira kultura čitanja poezije, osvještava njeno razumijevanje i demistificira uvriježena ideja “poeziju se ne razumije”. Sama autorica kaže da je poezija najkraći put do nečijeg srca – što je slogan ove kampanje.

Danas, kada u svijetu nedostaje razumijevanja i empatije za tuđe živote, a s time i pozitivnog gledanja na životne situacije, zbirka pjesama Oda godinama pruža jednu značajnu dozu topline, ljubavi i pozitive. Tako sam zamislila osvježiti grad pozitivnim stihovima iz zbirke pjesama postavljenih na City light pozicijama Zagreb plakata, u gradu Zagrebu. Sedam lokacija, deset pjesama, četrnaest dana.” – izjavila je autorica projekta Lea Brezar.

Oda poeziji1 Odapoeziji3 Lea City Light-18 Lea City Light-15

O autorici:

Lea Brezar (poduzetnica, spisateljica i pjesnikinja) je autorica knjige, zbirke pjesama ”Oda godinama” koja je otisnuta 2015. i predstavljena na Interliberu. Do danas je naklada rasprodana i otisnuto je II. izdanje, što je, potvrdit će vam u književnim krugovima, za poeziju zaista značajno.

2016-06-14T15:04:17+00:00

One Comment

  1. […] Danas je prvi dan Interlibera. Moja je uloga ove godine malo drugačija, to znate. Ove godine nisam samo posjetitelj, ove sam godine zakupila štand i to s Alis Marić i Čitaj knjigu te izdavačkom kućom Iris Iliricom. Jedan kutak tog prostora uredila sam da podsjeća na plakate koji su koncem ljeta krasili zagrebačka tramvajska stajališta (#odapoeziji). […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ova stranica koristi kolačiće. Kako bi internetska stranica radila ispravno te kako bi ju se moglo unaprjeđivati u svrhu poboljšanja vašeg iskustva pregledavanja, potrebno je minimalnu količinu informacija (cookies) spremiti na vaše računalo. Više od 90% internetskih stranica koristi praksu kolačića te su po pravilima Europske unije obvezne zatražiti pristanak korisnika. Korištenjem ove internetske stranice pristajete na uporabu kolačića, čijim blokiranjem i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti neće biti funkcionalne. Ok